Begin Again :)

Има нещо невероятно в това музикално приключение, проследяващо наглед обикновения живот на един творец. В него може да откриете онова неописуемо чувство на удовлетворение, което ще ви накара искрено да се усмихвате. Филмът е изпълнен с толкова много емоция, а прекрасната музика, която буквално блика от всеки един кадър, успява не само да я засили, но и да превърне цялостното изживяване от филма в един наистина запомнящ се миг.

beginagain10413

Началото на филма е леко мудно и умело успява да прикрие огромния потенциал на лентата. Потенциал, който е използван и реализиран до краен предел. Тук е моментът да похвалим невероятната работа на  John Carney, който е блестящ не само като сценарист, но и режисьор. Той умело уравновесява лентата, така че да не прекрачи онзи тънък момент с баналността и въпреки това, не пренебрегва емоцията и романтиката във филма.

Повече от изумителна Кийра Найтли. Няма как да скрия немалките си симпатии към актрисата, но въпреки тях, тя отново е на изключително високо ниво, успявайки да пресъздаде един наистина труден образ. Всяко нейно действие е майсторски изиграно и придава онази така необходима реалистичност на всеки филм.

(L-R) KEIRA KNIGHTLEY and MARK RUFFALO star in BEGIN AGAIN

Сюжетът е привидно прост и семпъл, но толкова мощен като послание и емоция,  че цялостното усещане от гледането на лентата е сравнимо с гледането на филмов шедьовър, макар и да не мога да я определя като такъв. Най-хубавото е, че филмът няма претенции да създаде онзи „уау“ момент, а бавно и постепенно печели всеки зрител, така че когато дойде моментът с надписите, всеки един да изпита ненаситност и желание филмът да продължи.

Любовта отново е на фокус, но този път е представена по един наистина приемлив и реалистичен начин. Ако обичате романтиката, то определено филмът е един от най-добрите варианти за вас, но бързам да уточня, че не става дума за онази комерсиална романтика, която постоянно ни залива отвсякъде. Тук всичко е такова, каквото ще откриете и във вашия живот, именно това прави лентата, толкова красива и пленителна. Не е спестен нито миг от целия объркан и понякога болезнен процес, който обаче всеки един от нас не спира да търси.

Mark-Ruffalo-and-Keira-Knightley

„Begin again” успява да съчетае магията на музиката и любовта, създавайки един наистина емоционален и пленителен филм, който,  допълнен с невероятна актьорска игра, превръща лентата в една от фаворитите ми за годината. Ако обичате музиката и харесвате романтиката, то лентата е повече от задължителна за вас!

Вашият коментар